Wandelen met de hond in het Heilooërbos in Heiloo (Noord-Holland)

Het Heilooërbos is een mooi oud bos, met hoge bomen en dikke stammen en leuke kronkelpaden. In dit losloopgebied kom je meestal veel honden tegen. Goed voor de socialisatie van je pup! De paden zijn goed begaanbaar. Op regenachtige dagen kan het er op sommige plaatsen wat modderig zijn.

Wandelroutes in het Heilooërbos

Er zijn twee wandelroutes die door het losloopgebied gaan;

  • De gele route van 4,1 km gaat over landgoed Nijenburg (deels aanlijnplicht)
  • De paarse route van 12,6 km gaat om en door Heiloo (deels aanlijnplicht)

Wij hebben deze wandelroutes niet gevolgd, maar hebben de slingerpaadjes door het bos genomen en zijn in het losloopgebied gebleven, waar Becky lekker met haar soortgenootjes heeft gespeeld.

Meer wandelroutes en informatie vanaf startpunt Nijenburg kun je vinden op de website van wandelnetwerk Noord-Holland.

 

Mogen honden loslopen in het Heilooërbos?

Honden mogen het hele jaar loslopen in het Heilooërbos, mits onder appel. Let op dat er ook een spoorwegovergang is en fietspad. Hier even aanlijnen.

 

Parkeren bij het Heilooërbos

  • Je kunt je auto gratis parkeren aan de Stetlaan tegenover Belieslaan 16, 1852 HH in Heiloo. Hier is de start van wandelroutes Nijenburg.
  • Ook kun je de auto gratis parkeren aan de Kennemerstraatweg. Navigatie adres: Kennemerstraatweg 39, 1851 AT in Heiloo. Het bos zit dan aan de overkant van de parkeerplaats (de Kennemerstraatweg oversteken). 
  • En er is een kleine parkeerplaats bij Kwekerij G. Meijer, Westerweg 53A, 1851 AB in Heiloo. Ze verkopen hier mooie vaste planten, dus voor de liefhebber van mooie planten is dit een leuke combinatie ;-) 


Horecagelegenheid bij het Heilooërbos in Heiloo

Er staan een paar bankjes in het Heilooerbos voor een picknick onderweg, maar als je liever een leuk restaurantje opzoekt, kun je terecht bij restaurant Spijkers. Navigatie adres: Raadhuisweg 3a, 1851 JA in Heiloo. Honden zijn hier welkom.

Een andere leuke plek om na afloop nog even wat te eten of drinken is restaurant Herberg Jan. Navigatie adres: Kennemerstraatweg 97, 1851 BB in Heiloo. Ook hier zijn honden van harte welkom.


Mocht je lekker in het Heilooërbos gaan wandelen met je hond: Heel veel wandelplezier! Ook leuk om te gaan wandelen met je hond is het losloopgebied bij de Heilooër Zeeweg in Heiloo. Ook hier kun je routes volgen of gewoon lekker het hondenlosloopgebied in gaan.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die wij gelopen hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.