Wandelen met de hond Heilooër Zeeweg in Heiloo (Noord-Holland)

De Heilooër Zeeweg is een mooi wandelgebied, met drie leuke routes om te volgen. Helaas geldt op een groot gedeelte van deze routes een aanlijnplicht voor honden. 

Wandelroutes Heilooër Zeeweg

Er zijn drie wandelroutes die je kunt volgen:

  • De oranje wandelroute van 3,6 km (volg de oranje pijlen)
  • De blauwe wandelroute van 9,4 km (volg de blauwe pijlen)
  • De paarse wandelroute van 12,8 km (volg de paarse pijlen)

De blauwe en paarse route gaan ook door een stuk losloopgebied (aan de overkant van de Heilooër Zeeweg achter het Hippisch Centrum). 

Meer informatie over de wandelroutes vanaf startpunt Heilooër Zeeweg kun je vinden op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Mogen honden loslopen bij Heilooër Zeeweg?

Op het informatiebord staat dat er het hele jaar een aanlijnplicht bij de Heilooër Zeeweg geldt. Echter gaan de blauwe en paarse route ook door een stuk losloopgebied. 

Wil je liever niet met je hond aangelijnd lopen? Dan kun je beter achter het Hippisch Centrum HS Heiloo gaan wandelen. Hier is een redelijk groot losloopgebied voor honden. Je loopt er lekker door het bos en het was er (toen wij er waren) gezellig druk met andere honden. Er is zwemwater (als je het niet erg vindt als je hond erna stinkt... iets wat ik dus te laat door had, oeps). Er waren toen wij er waren (in juli) veel modder-/ baggersloten. De wandelpaden zijn goed begaanbaar. Er loopt er een ruiterpad door het gebied en zijn wij er meerdere paarden tegengekomen. 

Parkeren bij Heilooër Zeeweg in Heiloo

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Zeeweg. Navigatie adres: Zeeweg 414, 1852 CZ Heiloo. Je komt dan uit bij Hippisch Centrum HS Heiloo.

Je kunt zowel op de parkeerplaats bij het Hippisch Centrum als aan de overkant van de Zeeweg parkeren. Aan de overkant van het Hippisch Centrum (de Zeeweg oversteken) beginnen de wandelroutes.


Horecagelegenheid Heilooër Zeeweg

Als je na afloop nog ergens lekker wat wilt eten en/of drinken kan dit bij Hippisch Centrum HS Heiloo. Honden zijn welkom in de kantine en op het terrein, mits aangelijnd.

Mocht je bij de Heilooër Zeeweg gaan wandelen met je hond: Heel veel wandelplezier!
Ook leuk om in te gaan wandelen met je hond is het Heilooërbos in Heiloo, een groot  stuk bos en losloopgebied met leuke slingerpaadjes waar honden het hele jaar los mogen lopen.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die wij gelopen hebben in de omgeving en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.


 

In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.