Losloopgebied Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp (Noord-Holland)

Een bijzonder losloopgebied is het Haarlemmermeerse Bos, zeker wanneer je van mooie bloemen en planten houdt. Toen we hier naar toe gingen, verwachte ik eigenlijk om met mijn hond een wandeling door een bos te gaan maken, maar niets was minder waar. Het gebied is meer een mooi en ruim park dan een bos. Het park ligt op een deel van het oude Floriade terrein en dat zie je zeker terug! Er zijn mooi aangelegde bloemperken met veel verschillende bloemen. Toen wij er waren (in augustus) stond alles mooi in bloei. Er is een meertje waar honden kunnen zwemmen en er zijn mooi aangelegde wandelpaden. Zeker in het voorjaar en de zomer, wanneer de bloemen mooi in bloei staan, is het leuk om in het Haarlemmermeerse Bos te wandelen.

Wandelroutes 

Wij hebben hier ongeveer een uur doorgebracht zonder een route te volgen en hebben rustig de tijd genomen om de bloemenpracht te bewonderen (dat is genieten!) en Becky te laten zwemmen. Ik denk dat we hier nog wel meer tijd hadden kunnen spenderen als we wat eerder waren gegaan 😉

Op de website van route.nl vind je een leuke wandelroute voor een rondje Haarlemmermeerse Bos en Groene Weelde van maar liefst 12 km.

Mogen honden loslopen bij Haarlemmermeerse Bos?

Honden mogen in een groot gedeelte loslopen. Bij het recreatiestrand zijn honden niet welkom. Op de foto rechtsonder op deze pagina, zie je de plattegrond van het gebied. Groen gearceerd is losloopgebied, rood gearceerd is aanlijngebied.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren aan de Paviljoenlaan. Hier is een grote parkeerplaats en het begin van het losloopgebied (zowel rechts als links kun je het park in).

Mocht je na de wandeling nog gezellig ergens willen eten of drinken, dan is Papa's Beach House een aanrader. Ze hebben een leuk terras met uitzicht over het water. Navigatie adres: IJweg 961, 2131 LV Hoofddorp. Als je een rondje om het meer loopt, zit Papa's Beach House halverwege. Honden zijn hier welkom. 

Mocht je bij het Haarlemmermeerse Bos gaan wandelen:

Een mooie brug en brede trappen omringt door bloemen en groen; prachtig!

In de omgeving Hoofddorp, Noord-Holland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in de omgeving van Hoofddorp zijn de losloopgebieden Toolenburgerplas en het Plesmanhoek in Hoofddorp en het naastgelegen Groene Weelde in Cruquius.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met Becky ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik haar vacht na de wandeling op teken, grasaren en dergelijke. Meestal zitten eventuele teken dan nog los, maar soms tref ik er eentje aan die zich al heeft vastgezogen. Deze kan ik dan gelijk met de tekentang verwijderen. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water voor haar mee. Deze past makkelijk in je tas en lekt niet. Handig voor onderweg. En verder natuurlijk een komfluit en lekkere trainers voor onderweg ;-)

Denkspellen en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Plattegrond van het losloopgebied (klik op de foto om te vergroten)

Meer wandelroutes en losloopgebieden

Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.