Losloopgebied recreatiegebied Geestmerambacht (Noord-Holland)

Een leuke wandeling met je hond, zeker als deze ook van zwemmen houdt, is het Geestmerambacht in Noord-Scharwoude langs de N245. Je kunt het meer helemaal rond lopen, dit is een wandeling van ongeveer een uur. Er zijn kleine zandstrandjes waar je hond het water in kan en een verhard pad om op te lopen, omringt door bebossing en bomen. In het najaar en in de winter is het hier gezellig druk met honden. 

Wandelen met de hond bij het Geestmerambacht in Noord-Scharwoude

Er is een mooie wandelroute om het meer van ongeveer 5 km. Volg hiervoor de rode pijlen. Het is een leuke route, vooral in het najaar en de winter, omdat de hond dan lekker los mag lopen en naar hartenlust kan zwemmen. Meer informatie over de rode route kun je vinden op de website van Wandelnetwerknoordholland

Mogen honden loslopen in recreatiegebied Geestmerambacht?

Vanaf 1 oktober tot 1 april mogen honden overal loslopen en naar hartenlucht zwemmen. In deze periode is het mogelijk om een rondje om het meer te wandelen (ongeveer 5 km). Vanaf 1 april moeten honden in een groot deel van het gebied aan de lijn, met uitzondering van het Vlasgat (aan de noordzijde van het meer). In het Vlasgat mogen honden het hele jaar loslopen en kunnen ze ook zomers heerlijk zwemmen in de brede schone sloten. Een kaart met de losloopgebieden kun je hier vinden.

Let op: Het is om en rond de Zomerdel niet toegestaan om met meer dan drie honden te wandelen, om te voorkomen dat er uitlaatservices gaan lopen.

Parkeren bij het Geestmerambacht, Noord-Holland

Gratis parkeren kan op een van de parkeerplaatsen op het terrein. Adres navigatie: Klaregroetweg 1 te Noord-Scharwoude of op het grote parkeerterrein aan de Nauertogt 28 in Noord-Scharwoude.

Horecagelegenheid bij het Geestmerambacht

Mocht je na de wandeling nog even lekker een hapje of drankje willen doen op het terras, dan is Strandpaviljoen El Chiringuito niet ver van het Vlasgat vandaan. Navigatieadres: Klaregroetweg 3. Iets verder zit Restaurant Lovers & Hunters, wat ook erg leuk is. Navigatie adres: Nauertogt 28 in Noord-Scharwoude. Beide restaurants zijn niet altijd geopend, dus kijk voor de zekerheid even op de website om teleurstelling te voorkomen. 

Mocht je bij het Geestmerambacht gaan wandelen met de hond: Heel veel wandelplezier! Ook leuk om te gaan wandelen met je hond in de buurt is het losloopgebied het Vlasgat in Noord-Scharwoude en Hondenspeelpark Diepsmeerpark in Oudkarspel.

Meer wandel- en losloopgebieden met de hond

Op zoek naar meer leuke wandel- en losloopgebieden met de hond? Alle routes die wij gelopen hebben en leuk zijn om  naar toe te gaan, kun je hier vinden.


Honden mogen loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is voor het laatst in maart 2023 door ons bezocht.