Wandelgebied Dijkgatbos in Wieringerwerf (Noord-Holland)

Het Dijkgatbos in Wieringerwerf ligt in de Wieringermeer. Het gebied werd aangeraden als een leuk hondenlosloopgebied, maar op het bord stond helaas dat je er niet met loslopende honden mocht wandelen. Er was een sticker van Staatsbosbeheer op het informatiebord geplaatst dat honden alleen aangelijnd welkom zijn, dus ik denk dat het nog maar recent is dat honden hier niet meer los mogen lopen. Maar ondanks dat hebben wij er toch een route uitgekozen om te wandelen. Wij hebben de blauwe wandelroute gekozen. Het was een mooie rustige route en welke voornamelijk langs de rand van het bos liep. De paden waren van gras. Op regenachtige dagen zijn goede (waterdichte) schoenen of laarzen dus aan te raden ;-) Oké, de hond moest dan aan de lijn, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen spijt van heb dat we hier naar toe gegaan zijn; de wandeling was de moeite waard.

Wandelroutes in het Dijkgatbos

Er zijn meerdere wandelroutes die je kunt volgen in het Dijkgatbos:

  • De blauwe Dijkgatsbosroute van 2,3 km (volg de blauwe pijlen)
  • De gele Sluitgatbosroute van 3,1 km (volg de gele pijlen)
  • De zwarte Dijkgatsweideroute van 5,3 km (volg de zwarte pijlen)
  • De paarse Wieringermeerdijkroute van 6,0 km (volg de paarse pijlen)
  • Kabouterpad van 2,2 km (volg de kabouterpaaltjes)

Let op: Op de zwarte en paarse route zijn honden verboden in het broedseizoen. Deze loopt van 15-3 tot 15-7. De gele route wordt aangeduid als zeer mooie route.

 

Mogen honden loslopen in het Dijkgatbos (Noord-Holland)?

Er geldt het hele jaar een aanlijnplicht in het Dijkgatbos. Op de zwarte en paarse wandelroute zijn honden in het broedseizoen (van 15-3 tot 15-7) niet welkom. Op de overige wandelroutes zijn honden het hele jaar welkom, mits aangelijnd.

Parkeren bij het Dijkgatbos in Wieringerwerf

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Noorderdijkweg in Wieringerwerf. Navigatieadres: Noorderdijkweg 23a in Wieringerwerf. Dit is het adres van camping De Snippenwei 'Het bos roept!'. De parkeerplaats is naast de camping.

Horecagelegenheid bij het Dijkgatbos

Er staan leuke bankjes om even op uit te rusten en eigen eten of drinken te nuttigen en vlakbij de parkeerplaats ligt De Boerderijwinkel, waar je een lekker kopje koffie of thee kunt halen met zelfgemaakte appeltaart. Maar ook voor zelfgemaakte jam, kaas en Wieringerijs ben je hier op het juiste adres. Navigatieadres: Oosterkwelweg 15 in Wieringerwerf. Geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.


Mocht je in het Dijkgatbos gaan wandelen met je hond: Heel veel wandelplezier!
Ook leuk om in te gaan wandelen met je hond is het Robbenoordbos in Wieringerwerf, maar ook hier mogen honden niet loslopen.

Meer informatie over de Wieringermeer kun je vinden op de website van  Staatsbosbeheer.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die wij gelopen hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.