Wandelen in wandelgebied De Hulk en Dwaalpark in Hoorn (Noord-Holland)

Een leuke wandeling in Noord-Holland is De Hulk in Hoorn. Er zijn twee wandelroutes en er is een kabouterbos voor de kleintjes. Het is een mooi gebied met veel struiken, bomen, brede sloten en grasvelden. Het naastgelegen Dwaalpark is dicht begroeit en erg mooi met aparte bruggetjes. Ik loop hier vaak met mijn hond en meestal is het hier niet druk.

Wandelroutes

  • Ommetje Dwaalpark: gele route van 3,5 km
  • Hoornse Hoproute: blauwe route van 4,7 km
  • De kabouterroute van 2 km is leuk voor kinderen

Zowel de gele als de blauwe route gaan door het Dwaalpark.

Wanneer je bij de blauwe route twee pijlen op één paal tegen komt (de ene geeft rechtdoor aan en de ander linksaf), hou dan linksaf (94) aan (zie foto linksonder).

Mogen honden loslopen in De Hulk in Hoorn?

Honden mogen (bijna) overal loslopen in De Hulk. Waar het niet mag, staat dit aangegeven.

Je moet bij beide routes een weg oversteken en een stukje langs de weg lopen om een spoorweg over te steken. Hier heb ik mijn hond even aangelijnd. In het Dwaalpark kun je via een tunneltje onder het spoor door lopen.

Parkeren en horeca in Hoorn, Noord-Holland

Je kunt de auto (gratis) parkeren op onderstaande parkeerplaatsen:

  • Venneweg in Hoorn
  • Venneweg kruising Zesstedenweg in Berkhout
  • IJsselmeerdijk Hoorn

Mocht je tijdens de wandeling lekker ergens een kopje koffie willen drinken, dan kan dit bij Eetcafé De Overkant. Honden zijn hier welkom op het terras. Wij zitten hier regelmatig ;-)  Adres: Venneweg 1, 1647 DP  Berkhout (naast camping 't Venhop). 

Let op: Het eetcafé is niet het hele jaar geopend. Voor de actuele openingstijden kun je het beste kijken op de website van Eetcafé De Overkant.

Kaart voor parkeren aan de Venneweg in Berkhout

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond in Noord-Holland

Op zoek naar meer leuke wandel- en losloopgebieden met de hond? Alle routes die ik gelopen heb in Noord-Holland en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.


Honden mogen loslopen mits onder appèl. Dit wandelgebied wordt regelmatig door ons bezocht.