Losloopgebied Groene Weelde in Cruquius (Noord-Holland)

Losloopgebied Groene Weelde in Cruquius (vlakbij Hoofddorp) doet zijn naam echt eer aan. Je loopt door een parkachtig groen gebied en er waren veel bloemen toen wij er waren (in augustus). Wat een prachtige omgeving! Je loopt over het oude Floriade terrein en daar zijn nog sporen van te zien. Er is genoeg zwemwater voor de honden en je komt er veel honden tegen om gezellig mee te spelen. De Groene Weelde is echt een gebied om even voor om te rijden.

 

Wandelroutes in het losloopgebied

Wij hebben zo'n 1,5 uur in de Groene Weelde doorgebracht zonder een route te volgen. Als je wel graag een route volgt, dan kun je op de website van route.nl een leuke wandelroute vinden voor een rondje Haarlemmermeerse Bos en Groene Weelde van 12 km.

 

Mogen honden loslopen bij Groene Weelde?

De honden mogen overal lekker loslopen, er is een hondenstrandje en genoeg zwemwater. Er loopt ook een ruiterpad door het gebied, dus je kunt hier paarden tegenkomen. 

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij het Pannenkoeken Paviljoen. Navigatie adres: Kruisweg 1625, 2142 LC Cruquius. Hier is ook gelijk de start van het losloopgebied. Je kunt bij het Pannenkoeken Paviljoen gezellig (na)zitten voor een hapje en een drankje. Honden zijn tot 16.00 uur welkom in het restaurant. In de zomer zijn honden alleen (kort aangelijnd) op het terras toegestaan. 

Mocht je bij de Groene Weelde gaan wandelen:

In de omgeving Cruquius, Noord-Holland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in de omgeving van Hoofddorp zijn de losloopgebieden Toolenburgerplas, Plesmanhoek met een leuk hondenspeelveld en het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik de vacht van mijn hond, voordat ze weer de auto in gaat op teken, grasaren en dergelijke. Meestal zitten eventuele teken dan nog los, maar soms tref ik er eentje aan die zich al heeft vastgezogen. Deze kan ik dan gelijk met de tekentang verwijderen. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water mee. Deze past makkelijk in je tas en lekt niet. Handig voor onderweg. En verder natuurlijk lekkere voertjes voor onderweg ;-)

Denkspellen en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden in de omgeving met de hond

Alle gebieden waar wij gewandeld hebben in Noord-Holland en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 

Tips voor andere leuke wandelgebieden


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.