Losloopgebied Bergerbos in Bergen (Noord-Holland)

Een heel mooi en groot losloopgebied is het Bergerbos in Bergen NH. Het is een groot gebied waar je door het bos, heide en over een mooie zandverstuiving kunt lopen. Vooral in augustus / september is het hier prachtig wanneer de bomen groen zijn en de hei in bloei staat! In het Bergerbos is het meestal gezellig druk met andere honden en ook toen ik er was. 

Wandelroutes in het losloopgebied

Een leuke wandelroute is de rode route (kleine rode pijltjes volgen) van ongeveer 4 km. De honden mogen op de hele route lekker loslopen, behalve in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni. Er is ook een gele route van ongeveer 4 km en een paarse route van ongeveer 9 km. Deze routes gaan  (deels) door aanlijngebied.

Mogen honden loslopen in het Bergerbos?

De honden mogen (bijna) overal lekker loslopen. Van 15 maart tot 15 juni moeten de honden aan de lijn vanwege het broedseizoen.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij Restaurant Duinvermaak. Navigatie adres: Breelaan 132, 1861 GH Bergen. Hier is het begin van het losloopgebied. 

Bij de parkeerplaats zit Restaurant Duinvermaak waar je na de wandeling gezellig binnen of op het terras kunt nazitten. Honden zijn hier welkom en er is een leuke speeltuin voor de kinderen.

Mocht je in het Bergerbos gaan wandelen:

In de omgeving Bergen, Noord-Holland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in de omgeving van Bergen is het losloopgebied Heilooërbos in Heiloo en het Vlasgat in Noord-Scharwoude.

Zoek je iets leuks in de buurt voor de kinderen? Dan is Speelderij De Batavier tussen Alkmaar en Bergen een aanrader! Navigatie adres: Bergerweg 100, 1817 MN  Alkmaar. 
Honden zijn in Speelderij De Batavier helaas niet welkom (hulphonden in overleg).

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik haar vacht na de wandeling, voordat ze in de auto gaat. Meestal zitten eventuele teken dan nog los, maar soms tref ik er eentje aan die zich al heeft vastgezogen. Deze kan ik dan gelijk met de tekentang verwijderen. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water mee. Deze past makkelijk in je tas en lekt niet. Handig voor onderweg. En verder natuurlijk lekkere voertjes voor onderweg ;-)

Denkspellen en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar leuke wandel- en hondenlosloopgebieden in Noord-Holland? Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden. 


Andere leuke losloopgebieden in de omgeving:


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in maart 2024 voor het laatst door ons bezocht.